5 reguli simple care te scapă de gripă

Gripa, acest subiect omniprezent pe toate mediile, provoacă isterie în masă.

5 reguli simple care te scapă de gripă

Fie că vorbim despre gripa sezonieră, fie că vorbim despre coronavirus din China, nu există persoană care să nu fi fost atinsă de subiect. În acest context, părerile specialiștilor sunt foarte importante, mai ales dacă vin cu păreri care pun punctul pe i.

„Dragii mei, mi-aș dori să nu mai existe efectul de turmă, la noi, atunci când vine vorba despre o epidemie sau orice altă boală. Din păcate, ne panicăm mult prea repede, acționam, la o banală răceală sau presupusă gripă (chiar și epidemiile anunțate de organele de stat), prin:
1. Goana după medicamente fară a consulta un medic specialist înainte. Luăm medicamente doar prin prisma faptului că am văzut o reclamă la un anumit produs farmaceutic, care, prin miracol sau termen scurt, vindecă. Total neadevărat.
2. Fuga la camera de gardă, suprasolicitată, de unde putem pleca mai… bolnavi decât am ajuns!', explică Pr. Dr. Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizică și Balneologie

Febră peste 38 grade C;
Durere musculară;
Frisoane și transpirații;
Durere de cap;
Tuse uscată, persistentă;
Oboseală și slăbiciune;
Congestie nazală;
Durere de gât.

5 reguli simple care te scapă de gripă

„Pentru a trece cu bine peste această perioadă în care gripa și răcelile de sezon sunt ceva mai agresive, trebuie să fim conștienți de etapele de prevenție, ce trebuie să facem pentru a nu ne îmbolnăvi. Pe primul loc, imunitatea. Să ne imunizăm, din timp, organismul și să avem grijă să fim într-un echilibru psiho-emoțional', explică specialistul.

În plus, nu uităm să luăm măsurile clare și binecunoscute de prevenție.

1. Nu frecventăm spații aglomerate.
2. Ne spălăm foarte bine pe mâini cu apă și cu săpun.
3. Consumăm fructe și legume în cantități importante.
4. Nu-ți pune lucrurile personale pe jos.
5. Nu intra în contact cu persoane bolnave.