Ce legătură există între sistemul muscular și emoții?

Am putea spune că sunt lucruri complet diferite, dar în realitate, între sistemul muscular și emoții există o legătură foarte strânsă

Ce legătură există între sistemul muscular și emoții?

Am putea spune că sunt lucruri complet diferite, dar în realitate, între sistemul muscular și emoții există o legătură foarte strânsă. Atunci când există probleme de ordin emoțional, corpul transmite o serie de semnale ce nu ar trebui ignorate. 

Sistemul muscular este esențial pentru punerea în mișcare a corpului, mușchii fiind cei care susțin postura corporală. Mai mult decât atât, sistemul muscular este responsabil și de menținerea unei temperaturi constante a corpului, dar au și rolul de protecție emoțională, detaliu pe care foarte puține persoane îl cunosc.

Ce legătură există între sistemul muscular și emoții?

Psihologul Laura Maria Cojocaru a explicat legătura puternică dintre sistemul muscular și gestionarea emoțiilor.

“Tot excesul emoțional transmite corpului și implicit creierului nostru, semnalul că noi tocmai am început să consumăm foarte multă energie, fapt care ar putea să ne pună în pericol organismul/viața. Când sistemul nervos simpatic este activat, mușchii sunt inconștient contractați (fight, flight or freeze) pentru a proteja corpul de o traumă psiho-emoțională. Chiar și după ce trauma a trecut și rana' s-a vindecat, mușchii tind să rămână încordați și să rețină parțial emoțiile traumei, cu scopul de a le elibera mai târziu. Atunci când corpul nostru este mult prea încărcat cu aceste excese și nu le-a curățat, apar manifestări ca: anxietate, atacuri de panică, depresie, somatizări, probleme concrete în planul fizic.”, a spus psihologul Laura Maria Cojocaru.

Ce semnale transmite corpul atunci când există probleme emoționale?

Organismul este capabil să transmită o mulțime de semnale atunci când ceva nu funcționează corect și la fel se întâmplă și în cazul problemelor emoționale. Primele semne care arată că este nevoie de o “curățenie emoțională” sunt: rezistența scăzută la frig, circulație a sângelui deficitară, dureri articulare, dureri de spate, dureri de cap, nevoia excesivă de a consuma dulciuri, oboseala nejustificată, alergii, sistem imunitar scăzut.