CINCI analize importante pe care trebuie să le faci… MÂINE

Iată care sunt cele CINCI analize importante pe care trebuie să le faci…

CINCI analize importante pe care trebuie să le faci… MÂINE

Ne urăm unii altora sănătate cu orice prilej. Recunoaștem deschis că ne e frică de boli, trecem pe trotuarul celălalt când întâlnim în drum spitalul unde am fost odată internați noi sau cei dragi nouă, și sperăm, în taină, că organismul nu ne va trăda niciodată. Chiar dacă nu respectăm reguli care să ne țină departe de doctori. Iată care sunt cele CINCI analize importante pe care trebuie să le faci… MÂINE!!!

Tu când i-ai cerut medicului tău de familie să-ți dea o trimitere pentru investigații medicale? Trebuie să știi că, de două ori pe an trebuie să faci cele cinci analize medicale, cu ajutorul cărora poţi avea o imagine completă a stării tale de sănătate. Rezultatele acestora pot da un tablou complet eventualelor probleme şi pot indica suferinţe aflate în stare latentă.

Nivelul colesterolului. Depăşirea valorilor normale ale colesterolul anunţă riscuri majore pentru sistemul cardiovascular, un risc crescut de obezitate şi este un indicator care avertizează asupra unor posibile suferinţe de natură metabolică.

Tensiunea arterială. Hipertensiunea arterială este un factor de risc foarte important. Numită “ucigaşul tăcut”, aceasta poate exista cu mulţi ani înainte de a dezvolta simptome reale.

Glicemia. Diabetul zaharat este o boală gravă, netratabilă. Verificarea periodică a nivelului glicemiei în sânge este una din analizele medicale care te pot avertiza de existenţa unor probleme foarte serioase, lipsite de orice semne…

Screening-ul cardiovascular ar trebui făcut o dată pe an de către persoanele trecute de vârsta de 40 de ani. Testele periodice relevă starea de sănătate a cordului, iar tratamentele de întreţinere sau un stil de viaţă sănătos pot evita, foarte uşor, suferinţe dintre cele mai grave.