Cum se realizează îngrijirea tenului cu dispozitive hi-tech

Se spune că frumusețea stă în ochiul privitorului, iar sănătatea în ochiul doctorului

Cum se realizează îngrijirea tenului cu dispozitive hi-tech

Se spune că frumusețea stă în ochiul privitorului, iar sănătatea în ochiul doctorului. Însă, în dermatologie, medicul are un aliat obiectiv când judecă și analizează fața, bărbia, gâtul și partea superioară a decolteului.

Spre deosebire de alte sisteme de analiză facială, Adonia Deluxe combină o analiză amănunțită a tenului cu înregistrarea imagistică, standardizată, before&after (fie că este vorba de proceduri laser, fillere dermale, mezoterapie, lipoliza, peelinguri etc.), ce arată progresiv rezultatele tratamentelor efectuate.

Adonia este folosit pentru a expune mai ușor și obiectiv necesitățile fiecărui pacient și pentru a facilita alcătuirea unui plan de tratament personalizat, spune medicul dermatolog Amalia Anghel.

Cum se realizează îngrijirea tenului cu Adonia

Programul high-tech folosit permite vizualizarea și analizarea în detaliu a tenului, luând în considerare o multitudine de factori (vase de sânge, telangiectazii, roșeață difuză, pori, pete pigmentare, linii fine, riduri, uniformitatea fetei). Metoda este extrem de facilă, noninvazivă și nu necesită pregătire în prealabil. După demachiere, pacientul se va așeza în pozitia de început, cu bărbia sprijinita ușor pe un suport.

Camera ultraperfomantă rotativă înregistrează o serie de poze de înaltă rezoluție din poziții standard, în 5 unghiuri diferite, prestabilite, pe o rază de 180 grade (90 stanga, 45 stanga, 0 centru, 45 dreapta, 90 dreapta), folosind 2 moduri de polarizare, rezultând astfel o documentare corectă și completă. Înregistrarea pozelor durează doar câteva minute, ulterior, în cel mai scurt timp, Adonia va analiza și procesa pozele astfel obținute.

Analiza imaginilor se face luând în considerare toți parametri mai sus menționați (roșeata – fie difuza, fie sub forma de telangiectazii, porii, petele solare apărute post expunere la razele ultraviolete, ridurile de expresie, liniile fine – frotale, glabela, perioculare, șanțuri naso-labiale, periorale, uniformitatea tenului), permițând o imagine obiectivă de ansamblu.

Pe baza datelor colectate, se stabileste cate un scor pentru fiecare parametru, ce va fi comparat cu o bază de date conținând pacienți având aceleași caracteristici (fototip cutanat, vârstă, sex). Imaginile obținute vor fi stocate, pentru a putea fi ulterior comparate cu noi înregistrări.

Ce utilitate au scorurile obținute?

Scorul obținut permite recomandarea unui plan de tratament adecvat, incluzând tratamentul la domiciliu, sub formă de produse de curățare, îngrijire și tratament, dar și un plan te terapii realizate în clinică, personalizate pentru fiecare pacient în parte în funcție de nevoile și dorințele acestuia.

Recomandările se pot centraliza cu ușurință într-un raport pe care pacientul îl va primi la sfârșitul analizei. De asemenea, Adonia reprezintă un real ajutor în monitorizarea progresului unui tratament, vizualizând într-un mod standardizat, prin compararea pozelor de înaltă rezoluție before&after, chiar și cele mai mici modificări, mai spune Amalia Anghel.