De ce accesorii ai nevoie dacă îți dorești să te machiezi în stil profesionist?

Vrem sau nu să recunoaștem, un make-up reușit amplifică încrederea în noi și gâdilă stima de sine.

De ce accesorii ai nevoie dacă îți dorești să te machiezi în stil profesionist?

Vrem sau nu să recunoaștem, un make-up reușit amplifică încrederea în noi și gâdilă stima de sine. Atunci când știi că arăți bine, ai energie să socializezi, să discuți cu oameni noi, să îți susții punctele de vedere… să fii tu însăți. Dincolo de aparențe, un machiaj profesionist înseamnă încredere, atenție la detalii, mod de a evidenția unele trăsături sau dimpotrivă, de a le ascunde.

Prin make-up vorbești despre tine fără să folosești cuvinte, ci doar nuanțe, culori, umbre și linii subtile. Depinde ce vrei să lași să se vadă și ce dorești să transmiți. Înțelegerea acestui lucru face diferența dintre un machiaj banal și unul profesionist. Apoi se adaugă alte elemente cheie: 50% pasiunea artistului' și trucurile folosite, 50% calitatea produselor pe care le utilizezi.

Dacă prima cerință ține de practica și exercițiul tău, ultima e mult mai ușor și rapid de respectat. De aceea, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi ce țin strict de accesoriile pe care trebuie să le ai în trusa ta de make-up, dacă îți dorești să te machiezi în stil profesionist.  

Accesorii pentru baza de machiaj

Știi deja că un make-up reușit nu depinde doar de nuanțele și culorile folosite. Dacă vrei ca machiajul tău arate bine și să reziste chiar și după o zi întreagă petrecută la birou, primul pas este să aplici cu atenție baza. Pentru asta ai nevoie de:

  • Discuri din bumbac și demachiant;
  • Cremă hidratantă;
  • Fond de ten potrivit culorii pielii tale;
  • Corector, iluminator;
  • Primer.

Toate aceste produse au un rol foarte important, dacă le aplici corect. Înainte de toate, curăță tenul de impurități, hidratează-l cu crema potrivită, apoi aplică cât mai uniform fondul de ten adaptat nuanței pielii tale. Pentru a acoperi imperfecțiunile, dar și pentru a accentua ochii prin lumină și contrast folosește corectorul sau iluminatorul. Ca să fixezi cât mai bine culorile pe care le vei da pe pleoape și pentru a oferi rezistență machiajului, aplică primerul în zona ochilor.  

Pensule și farduri potrivite

Dacă ai urmărit tutoriale de make-up pe YouTube și ai încercat să reproduci machiajul prezentat, ai văzut că rezultatul obținut e  total diferit atunci când folosești pensulele nepotrivite. Cu cât machiajul tău este mai amplu, cu efecte fine, umbre și detalii conturate, cu atât mai mult ai nevoie de pensule de calitate și de farduri bune. O recomandare este să folosești un set de pensule profi și o paleta de farduri cât mai bogată. Așa ai libertatea să te joci și să îți testezi talentul în funcție de efectele pe care vrei să le creezi.

Kit pentru conturarea sprâncenelor

Sprâncenele îți oferă o expresivitate deosebită. De aceea un machiaj bun nu e complet dacă nu conturează cu grijă forma lor. Cel mai indicat este să îți achiziționezi un set de special cu toate accesoriile necesare: fard sau creion pentru trasarea formei sprâncenelor, gel sau ceară de fixare și chiar șabloane.

Accesorii pentru conturarea ochilor și definirea genelor

Indiferent de culoarea și forma ochilor, o privire frumoasă merită să fie pusă în evidență. De ce ai nevoie pentru asta? De câteva produse binecunoscute deja:

  • Creion dermatograf;
  • Tuș sau eyeliner;
  • Mascara.

Acum trusa ta de make-up este completă și gata pentru a fi utilizată. Internetul este plin de idei, stiluri, trucuri pentru machiaj din care poți să te inspiri. Transformă make-up-ul într-o artă și dă-ți timp să creezi.