De ce devine părul mai fragil pe timpul iernii

Iată mai jos cele mai importante motive pentru care părul tău se poate subția vizibil și, uneori, poate cădea mai mult decât de obicei.

De ce devine părul mai fragil pe timpul iernii

În mod normal, pierdem în jur de 80-100 de fire zilnic, dar atunci când această cantitate crește, avem un motiv serios de îngrijorare. Este important să acorzi atenție acestei probleme pentru a lua măsuri cât mai repede posibil.

De ce devine părul mai fragil pe timpul iernii

  • ÎNAINTAREA ÎN VÂRSTĂ. Moștenirea genetică poate fi de vină dacă te confrunți cu subțierea și căderea părului după vârsta de 35 de ani. Dacă ai în familie membri care se confruntă cu aceste probleme, este important să folosești tratamente pentru întărirea firului și regenerarea acestuia.
  • EPUIZAREA FIZICĂ ȘI MENTALĂ. Dacă lucrezi într-un mediu stresant sau ai un stil de viață solicitant, podoaba ta capilară ar putea avea de suferit, adaugă specialistul nostru.
  • STIL ALIMENTAR PRECAR. Persoanele care urmează o dietă cu puține calorii sau cele care nu consumă suficiente vitamine și minerale se vor confrunta cu probleme și la nivelul scalpului și a părului. Atenție, dacă nu
    consumi suficiente proteine, acestea sunt esențiale pentru regenerarea și creșterea fibrelor capilare.
  • UNELE AFECȚIUNI MEDICALE. Dezechilibrele de tiroidă, cele hormonale, sarcina și menopauza – sunt câteva dintre problemele de sănătate asociate cu pierderea excesivă a părului.
  • ANUMITE MEDICAMENTE. Medicamentele tratează diferite probleme de sănătate, însă uneori pot avea efecte secundare nedorite. Printre acestea se numără și schimbarea texturii părului sau pierderea în exces a firelor.
  • MEDIUL ÎNCONJURĂTOR. Soarele, clima și factorii poluanți pot avea o influență majoră asupra sănătății scalpului și a părului. În plus, îți poate dăuna și expunerea la apă care conține clor, minerale și metale care pot afecta structura firului de păr.