Implant fără tăieturi în mai puțin de o zi

Stomatologia digitală revoluționează efectiv tot ceea ce știam despre medicina dentară tradițională

Implant fără tăieturi în mai puțin de o zi

Stomatologia digitală revoluționează efectiv tot ceea ce știam despre medicina dentară tradițională. Pacientul câștigă timp, precizie, calitate prin tratamente cu minim disconfort și fără durere.

Avantaje grozave sunt și pentru cei care se confruntă cu pierderea unuia sau a mai multor dinți, mai ales că în țara noastră procentul celor care apelează prea târziu la stomatolog și astfel pierd dinți este foarte mare.

Dr. Răzvan Boberis realizează tehnica modernă de inserare a implantului dentar fără tăieturi ghidat digital cu ajutorul tehnologiei și, bineînțeles, a experienței și carierei sale.

La ora actuală, sub acoperișul clinicii 32 există toată aparatura necesară pentru a realiza această tehnică: analize 3D datorită computerului tomograf CBCT, scanare și amprentare digitale, coroane realizate în 12 minute datorită robotului CEREC, echipa specializată și materie prima premium.

Ce este important să știe pacientul

Dr. Răzvan Boberis precizează că această tehnică de a insera un implant dentar se poate aplica doar în situațiile în care pacientul are extracții vechi și este totul vindecat, are suficient os sau în situațiile în care se face o extracție a unui dinte cu o singură rădăcină, respectiv premolari sau dinți frontali.

Beneficiile implanturilor fără tăieturi sunt:

  • Nefăcând tăieturi, vindecarea este foarte ușoară,
  • fără durere,
  • disconfortul este minim,
  • vindecarea accelerată,
  • la realizarea intervenției de montare a dintelui final, gingia este deja vindecată, și astfel, nu mai este necesară o altă anestezie și o altă tăietură pentru a descoperi implantul.

Practic, avem totul făcut într-o singură ședință. Peste 3 luni când pacientul vine din nou, implantul doar se amprentează și se face bontul final.