Măști și tratamente făcute în casă cu gălbenuș de ou. Soluții pentru ten, unghii și păr

Tratamente făcute în casă cu gălbenuș. Gălbenușul de ou e un ingredient minune pe care îl poți folosi pentru a prepara tratamente naturiste pentru păr, ten sau unghii.

Măști și tratamente făcute în casă cu gălbenuș de ou. Soluții pentru ten, unghii și păr

Gălbenușul de ou conține acizi grași, lecitină, vitaminele A, B, D și E și biotină. Substanțele nutritive conținute de gălbenuș îl recomandă pentru a fi folosit la măști pentru ten, păr sau unghii pentru că ajută la producerea de colagen și cheratină, substanțe care mențin sănătatea părului, tenului și a unghiilor.

Ce beneficii are gălbenușul de ou pentru păr

– stimulează cresterea parului

– împiedică ruperea

– hrănește

– elimină mătreața

– previne căderea

– hidratează și oferă strălucire

Tratamente făcute în casă cu gălbenuș de ou pentru păr

Gălbenușul de ou poate fi folosit în tratamente pentru părul normal, uscat sau gras. În funcție de tipul de păr, poți combina gălbenușul cu anumite ingrediente pentru a obține efectul pe care ți-l dorești.

Pentru păr uscat sau normal:

Ai nevoie de 2 gălbenușuri, 2 linguri de ulei de măsline și o jumătate de cană de apă. Amestecă bine ingredientele până când obții o pastă, aplic-o pe păr și las-o să acționeze timp de 20 de minute. Clătește apoi cu apă călduță. (Atenție! Cu cât apa este mai fierbinte, cu atât riști să obții o omletă în păr).

Pentru păr gras:

Ai nevoie de 2 gălbenușuri și sucul proaspăt stors de la o lămâie. Amestecă ingredientele și aplică pasta pe păr, lăsând-o să acționeze 15 minute. Aplică apoi șampon și clătește bine.

Acest tratament naturist este eficient și împotriva mătreții, a mâncărimilor și previne căderea părului.