S-a aflat ce ucide bacteria E. Coli, cea de care organismul uman scapă cel mai greu

Potrivit oamenilor de știință, recipientele de cupru pot fi răspunsul pentru anihilarea bacteriei E-coli

S-a aflat ce ucide bacteria E. Coli, cea de care organismul uman scapă cel mai greu

Potrivit oamenilor de știință, recipientele de cupru pot fi răspunsul pentru anihilarea bacteriei E-coli, care trăiește în intestinul omului și al tuturor animalelor cu sânge cald, producând îmbolnăviri grave. Așadar, s-a aflat ce ucide bacteria E. Coli, cea de care organismul uman scapă cel mai greu:

Specialiștii britanici au efectuat cercetări în acest sens, iar concluzia experimentelor a fost aceea că ionii de cupru omoară această bacterie periculoasă, performanță nemaiîntâlnită la niciun alt metal, nici măcar la aur. Cuprul este capabil să distrugă bacteriile și virușii nedoriți. Este interesant că medicina ayurvedică știa acest lucru încă de pe vremea când bacteriile erau o noțiune necunoscută științei. Ayurveda recomandă și astăzi păstrarea apei de băut în vase de cupru, iar apa păstrată în felul acesta rămâne proaspătă ani la rând.

Tot medicina ayurvedică recomandă atât bărbaților cât și femeilor folosirea în cel mai simplu mod a cuprului pentru a crește potența sexuală dar și fertilitatea. Cei interesați sunt sfătuiți să facă ceea indienii fac de mii de ani: să-și cumpere o cană de cupru, s-o umple cu apă în fiecare seară, la culcare și să bea această apă dimineața, imediat după trezire, pe stomacul gol înaintea să consume orice altceva. Cuprul din această apă ajunge în celulele corpului, unde este absorbit în aproximativ 45 de minute. De aceea, este recomandat să nu se bea și să nu se mănânce nimic în acest interval.

În plus, specialiștii au demonstrat că acest metal are mult mai multe proprietăți benefice pentru corpul uman. Printre ele:

– Întărește sistemul imunitar;

– Ajută organismul să utilizeze fierul din sânge;

– Reduce acțiunea radicalilor liberi asupra țesuturilor, prevenind astfel îmbătrânirea acestora;

– Menține consistența și sănătatea oaselor;

– Ajută la producerea unui pigment vital al pielii, melanina; din acest motiv, apa de cupru este recomandată celor care suferă de vitiligo;

– Ajută la funcționarea optimă a glandei tiroide;

– Accelerează digestia și reduce aciditatea stomacală;

Vorbind despre avantaje, iată și câteva dintre afecțiunile care pot fi prevenite sau ameliorate în urma consumului de alimente ce conțin cupru: alergiile, alopecia, leucemia, osteoporoza, ulcerul, artrita reumatoidă.

Cuprul este un mineral indispensabil organismului iar medicii recomandă ca măcar o dată la 2 ani să facem un set de analize, astfel încât lipsa acestuia să fie sesizată din timp, deoarece, fără cupru, sănătatea noastră este în pericol. El se găsește în toate organele și țesuturile: ficat, creier, inimă, rinichi, mușchi. Lipsa acestui element poate da anemii severe. De aceea, nu neglija alimentele care îl conțin în cantități importante: stafidele, cerealele (în special grâul), fasolea și mazărea.

Însă cei care iau suplimente cu zinc e bine să știe că acesta împiedică buna absorbție a cuprului provenit din alimente. De aceea, în special acestora li se recomandă folosirea curentă a vaselor de cupru. De asemenea, o alegere excelentă pentru oricine este instalația sanitară cu țevi de cupru. Un pahar de apă băut în fiecare dimineață direct de la robinet ne asigură că nu vom suferi niciodată de deficiență de cupru.