Scapă de pistrui în timp record

Pistruii pot fi un element al farmecului personal, dar pot fi și o… povară. Și parcă te-ai săturat să îi tot ascunzi sub fondul de ten.

Scapă de pistrui în timp record

Pistruii pot fi un element al farmecului personal, dar pot fi și o… povară. Și parcă te-ai săturat să îi tot ascunzi sub fondul de ten. Nu vrei mai bine să încerci să scapi de ei? Sau măcar să-i mai estompezi. Scapă de pistrui în timp record, alege tu metoda! 

Ai nevoie de un fruct kiwi și una sau două căpșune. Pasează-le până obții un piure și aplică-l pe pistrui. Lasă-l să acționeze timp de 30 de minute, apoi clătește cu apă. Repetă de 2-3 ori pe săptămână. Antioxidanții din kiwi protejează pielea, iar enzimele și vitamina C din căpșuni acționează ca exfolianți naturali.

Turmeric

Dintr-o jumătate de linguriță de turmeric și apă, prepară o pastă pe care o aplici apoi pe pistrui. Las-o să se usuce, timp de aproximativ 15 minute, apoi spală-te cu apă călduță. Repetă câteva zile consecutiv, până apar rezultatele. Turmericul îndepărtează nu doar pistruii dar și reduce petele întunecate de pe față.

Seara, curăță fața cu apă micelară și las-o să se usuce natural, apoi aplică 2-3 picături de ulei de argan și masează până este complet absorbit de piele. Nu spăla, rămîi așa peste noapte. Repetă în fiecare seară. Acizii grași, vitamina E și carotenoizii din uleiul de argan acționează împreună pentru a atenua pistruii și a proteja pielea împotriva efectelor razelor solare.

Ulei de avocado

Uleiul de avocado conține antioxidanți și vitaminele A, D și E. Este suficient să aplici câteva picături pe pistrui și să lași să acționeze câteva ore. Repetă zilnic operațiunea.

Suc de lămâie

Cu ajutorul unei dischete demachiante din bumbac, aplică suc de lămâie pe pistrui, lasă-l să acționeze un sfert de oră apoi clătește cu apă. Zilnic. Proprietățile naturale de înălbire ale sucului de lămâie sunt de notorietate.

Extra-sfat: dacă ești sensibilă la sucul de lămâie, încearcă să introduci în dieta ta cât mai multe alimente bogate în vitamina C (citrice, ardei gras roșu, varză de Bruxelles, broccoli, pătrunjel verde). Nu va fi la fel de eficient ca o aplicare directă a sucului de lămâie, dar le-ar putea reduce considerabil