Școlile rămân închise până după Paște? Ce zice ministrul Educației?

Ministrul Educației, Monica Anisie, a vorbit azi despre perioada în care școlile din țară vor rămâne închise.

Școlile rămân închise până după Paște? Ce zice ministrul Educației?

Măsura de suspendare a cursurilor poate continua până când nu va mai exista niciun pericol asupra copiilor noștri. Suspendarea cursurilor a făcut ca școala să se mute acasă.

Alături de echipa mea din minister, am lucrat pentru a identifica cele mai bune soluții pentru elevi și pentru cadrele didactice.

Cursurile suport online reprezintă o astfel de soluție și încurajez profesorii să le folosească.

Pentru că suntem conștienți că nu în fiecare casă ajunge internetul, am decis ca MEC să încheie și un parteneriat cu TVR, prin care colegii mei cadre didactice pot ajunge prin lecțiile lor la cât mai mulți elevi.

Pentru început, am ales ca cei căror ne adresăm prin Teleșcoala să fie elevii care trebuie să continue pregătirea pentru examenele naționale, elevii de clasa a VIII-a și a XII-a”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, în cadrul unei discuţii prin videoconferinţă,

Teleşcoala” este o emisiune produsă integral de Televiziunea Română, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării care furnizează tematica, ordinea lecțiilor și profesorii care vor susține cursurile.

Potrivit spuselor ministrului Educației, școlile rămân închise până după Paște.

Anterior, autoritățile au decis suspendarea cursurilor în învățământul preuniversitar în perioada 11 – 22 martie.

Conform structurii anului şcolar, vacanţa de Paşte este în perioada 4-21 aprilie.

Președintele Klaus Iohannis a semnat sâmbătă decretul pentru promulgarea Legii privind acordarea de zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ.

Personalul din anumite sectoare poate beneficia de prevederi doar cu acordul angajatorului.