Spaghete cu cremă de brânză şi dovlecei

O reţetă delicioasă de paste. O reţetă rapidă şi săţioasă. Încearcă să găteşti şi tu acest preparat în mai puţin de 1 oră.

Spaghete cu cremă de brânză şi dovlecei

Ingrediente

3 dovlecei medii, tăiaţi cuburi

3 -4  linguri ulei măsline

125 g cremă de brânză

1/2 linguriţă oregano uscat

1/4 linguriţă sare

35 mg pătrunjel

125 g apă

450 g paste 

verdeaţa preferată, pentru decor

Pui într-o tigaie, uleiul de măsline, dovleceii, oreganoul, sarea, pătrunjelul şi apa la foc medium. Amesteci continuu până când apa s-a evaporat şi dovleceii devin uşor arămi.

Între timp poţi fierbe pastele cu  1-2 linguri de ulei, sare şi piper după gust.  

Spre final, în tigaia în care ai fiert dovleceii adaugi crema de brânză, puţin din apa în care au fiert pastele, omogenizezi şi apoi răstorni pastele în amestec.

Pui o porţie de paste cu dovlecei şi decorezi cu verdeaţa preferată.