Supă-cremă de morcovi şi curcan
Morcovii, mai ales cei gătiţi, sunt una dintre cele mai importante surse de betacaroten, o substanţă transformată de organism în Vitamina A, esenţială pentru vedere şi sistemul osos.

Ingrediente
- 300 g piept de curcan
- 500 g morcovi
- 2 cartofi
- 2 tulpini ţelină
- 100 g porumb din conservă
- 1 ceapă
- 3 linguri ulei
- sare, piper
- paprică dulce, pentru decor
- pătrunjel verde, pentru decor
Speli pieptul de curcan şi îl pui la fiert, îndepărtând spuma de câte ori e nevoie. Când e gata, îl scoţi din oală şi strecori zeama. O pui într-o oală curată şi adaugi morcovii, cartofii şi ceapa tăiate în bucăţi potrivite. Le fierbi, iar când s-au înmuiat le pasezi cu un blender de mână, până ce amestecul e mătăsos.