Te dor genunchii? Iată ce alimente trebuie să mănânci ca să-ți treacă durerile

Te dor genunchii? Probabil nu ai realizat cât de mult te bazezi pe genunchi până când n-au început să te doară.

Te dor genunchii? Iată ce alimente trebuie să mănânci ca să-ți treacă durerile

Te dor genunchii? Probabil nu ai realizat cât de mult te bazezi pe genunchi până când n-au început să te doară. Durerea cronică de genunchi este atât de dificil de gestionat tocmai pentru că ei sunt „la treabă' indiferent dacă stai în picioare ori așezată, dacă mergi pe jos sau cu bicicleta, dacă urci scările sau încerci să găsești o poziție confortabilă în pat.

Da, o durere de genunchi îți poate strica ziua.

Indiferent dacă durerea este cauzată de o afecțiune sau de o simplă căzătură sau lovitură, există multe remedii pentru durere și inflamație care te pot ajuta să te miști din nou. Din păcate, multe analgezice vin cu efecte secundare serioase, mai grave decât problema pentru care au fost administrate. Acetaminofenul, de exemplu, este principala cauză a insuficienței hepatice.

S-ar putea să fii surprinsă să afli cât de mult poate influența alimentația nivelul durerii, mai ales când vine vorba de inflamație. Iată câteva alimente care fac minuni pentru durerile de genunchi. Include cât mai multe dintre ele în dieta zilnică și vei reduce considerabil analgezicele pe care le iei în prezent.

Morcovi – consumul de morcovi în vederea ameliorării durerilor de genunchi este un remediu chinezesc antic. Funcționează deoarece betacarotenul și vitamina A sunt compuși antiinflamatori puternici. Se recomandă consumul zilnic a două porții de morcovi fierți.

Turmeric – curcumina care se găsește în turmeric a fost folosită de-a lungul secolelor în medicina naturistă pentru proprietățile sale antiinflamatorii și efectul asupra durerilor articulare. Este cel puțin la fel de puternic precum ibuprofenul.

Ghimbir – fie că este consumat ca atare, sub formă de ceai sau se freacă zona dureroasă cu ghimbir, efectul este același grație ingredientului activ din ghimbir, gingerolul, un puternic antiinflamator. Unele studii efectuate pe bolnavii de artrită chiar au demonstrat că adăugarea ghimbirului în dietă a redus durerea mai mult decât a făcut-o medicația antiinflamatoare.

Nuci – Nucile sunt recunoscute pentru conținutul lor de acizii grași omega-3 și antioxidanți, ceea ce le face ideale pentru calmarea durerilor de genunchi. Unele studii sugerează că, în ciuda numărului mare de calorii, consumul regulat de nuci poate reduce pofta de mâncare exagerată și, prin urmare, ajută la pierderea în greutate. Se știe că a slabi este o strategie bună pentru reducerea stresului pus pe articulațiile genunchilor, care generează durere.